Ninja vom Hessenstein

vzrejna psica


Oče: Javir vom Talka Marda
Mama: Indira vom Hessenstein

  • Roj. 12. 12. 2007
  • 59 cm / 32 kg
  • HD normal
  • ED normal
  • HD-ZW 67
  • hrbtenica b.p. (slikana pri treh in šestih letih starosti)
  • DNK potrjena
  • IPO 1 | SchH 1
  • Lebenszeit angekört (doživljenjsko nemško vzr. dovoljenje)
  • slovensko vzrejno dovoljenje: I/4

Komentar SV: “Beratung für die Zuchtverwendung: Geeignet zur Verbesserung der Leistungsanlagen”

working-dog   Klikni tukaj za ogled rodovnika. working-dog

Pretekla legla

A-leglo (v.d. Drachenkehle)
J-leglo (v.d. Hagenmühle)
H-leglo (v.d. Hagenmühle)
G-leglo (v.d. Hagenmühle)

Rodovnik, izvidi, potrdila …

Naša “Ninja”

Hranimo in priporočamo

Ninja je izjemno energična psica, vedno dobre volje, stabilna v vseh okoljih in okoliščinah; stresa skoraj ne pokaže. V vsakdanjem življenju neproblematična (le mačke in perjad bi vedno preganjala 🙂 ), na poligonu pa deluje kot stroj. Zagnana, fokusirana, vedno 100% pri stvari.

Je potomka Javirja in Indire. Indira vom Hessenstein je tekmovalno-vzrejna psica. Kljub svoji vlogi kot vzrejna psica, je Indira tudi tekmovala po programih IPO3 in FH! V svoji tekmovalni karieri je na stopničkah stala kar štirikrat, od tega je dvakrat posegla po najvišji! (Update: Indira je zapustila naš svet in odšla čez mavrico leta 2015 v svojem 13. letu starosti). Javir vom Talka Marda je en najuspešnejših tekmovalnih nemških ovčarjev v Nemčiji. Na Bundessiegerprüfung (najvišje državno prvenstvo šolanih psov v Nemčiji) se je kvalificiral kar štirikrat, od tega je enkrat enkrat osvojil prvo, enkrat drugo in enkrat tretje mesto. Na stopničkah je v svoji karieri stal kar osemkrat, od tega kar petkrat na najvišji, zmagovalni! Je tudi eden redkih delovnih nemških ovčarjev, ki se je zavihtel visoko tudi na BSZS – najpomembnejši svetovni razstavi za nemške ovčarje. Dosegel je odlično oceno – V54! (Javir še vedno aktivno živi v svojem 13. letu starosti!)

Ninja na obrambi dela iz zelo visokega plenskega nagona, ugrizi so mirni, močni in v vseh fazah kaže moč. Podobno je pri poslušnosti … visoki nagoni in velika notranja trdnost ji omogočata maksimalen izkoristek vseh vaj. Na sledi pa je malo prehitra 🙂 Vendar ji njena odločnost in predanost delu omogočata zbrano delo tudi po tej disciplini.

K nam je prišla po spletu okoliščin. Bila je izjemno uspešna vzrejna psica za psarno “von der Hagenmühle”. Iz njenega prvega legla, ki je bilo poleženo 14.1.2012 so že pri starosti 3 leta in pol trije samci uporabljani plemenjaki (Gorby v Franciji, Glenn in Ghost v Nemčiji), Glenn pa se je že pri tej starosti uvrstil na 3. mesto na sledarskem tekmovanju FH 2013, leta 2015 pa po programu IPO 3 uvrstil na 5. mesto LG FCI in se s tem kvalificiral na državno tekmovanje že na svoji prvi IPO tekmi!

Ninja daje zelo tipične mladiče svoje linije. Vsi mladiči načeloma prekipevajo z energijo in so primerni za vsakršno delo. Njeni mladiči se trenutno uporabljajo v vojski, policiji, pri iskanju pogrešanih oseb, v športu IPO (“klasika” – sled, poslušnost, obramba) in FH (sledarska tekmovanja)! Svoja življenja njeno potomstvo uživa v najrazličnejših državah sveta: ZDA, Arabski Emirati, Francija, Švica, Grčija, Nemčija, Slovenija, Nizozemska, Avstrija …

K nam je prišla po nesrečnem padcu in posledično težki poškodbi – sprva na rehabilitacijo, saj živimo v neokrnjeni naravi doline reke Kolpe. A kmalu smo se v njo zaljubili in po dolgih pogajanjih s Sylvio in Alfredom smo jo lahko obdržali in kasneje po 100% rehabilitaciji z njo imeli še eno leglo. Mladiči iz tega legla so sedaj aktivni v vojski, reševanju pogrešanih oseb in športu.

Ninja je sedaj upokojena in ne bo imela več mladičev. Svojo pot kot vzrejna psica je zaključila in zdaj le še uživa na kavču, v plavanju in na doooolgih sprehodih. Njenih treningov pa še zdaleč ni konec, saj njena deloholičnost res ne pozna meja …

Galerija slik