Djenna von der Hagenmühle

vzrejna psica


Oče: Conner von der Staatsmacht
Mama: Blanka vom Patscherkofel

  • Roj. 9.7.2008
  • 56,50 cm / 28 kg
  • HD normal
  • ED normal
  • HD-ZW 80
  • hrbtenica b.p. (slikana pri dveh in pol ter šestih letih starosti)
  • DNK potrjena
  • IPO 3 | SchH 3
  • Lebenszeit angekört (doživljenjsko nemško vzr. dovoljenje)
  • slovensko vzrejno dovoljenje: I/4

Komentar SV: “Zusatz: Sehr gute Leistungsverlangung!”

working-dog   Klikni tukaj za ogled rodovnika. working-dog

Pretekla legla

B-leglo (v.d. Drachenkehle)
N-leglo (v. Corminahof)

Rodovnik, potrdila, izvidi…


Naša “Djenna”…

hranimo in priporočamo

Ekstremno hitra, plenska, živahna, poskočna, polna energije, odločna, zagnana … to je Djenna! Ta psice je ujela moje srce na skupnem treningu v Nemčiji. Po naporni vožnji me Sylvia vpraša, če imam še kaj energije za markiranje – tega se seveda nikoli ne branim 🙂 Djenno sem seveda spoznal že prej, vendar je do tega trenutka še nisem markiral ali kakorkoli z njo delal. Na prvi pogled nekoliko manjša psica pride na poligon “like a BOSS!”. Malo se zasmejim, zamahnem z rokavom levo in desno, malo se še meriva, nato pa … “BAMM!” Ta psica ima ugriz z veliko začetnico! “Pobegi” in “kontre” so hitre, natančne in izjemno odločne. Vsakič ko ugrizne zaslišiš značilen pok v rokav! Jaz začudeno gledam, Sylvia pa se mi smeji 🙂 Takrat sem uvidel, da bi bilo pametno to psico nekako pripeljati v Slovenijo … 🙂

Djenna je hči Blanke in Connerja. Conner von der Staatsmacht prihaja iz ene najpomembnejših psarn delovnih nemških ovčarjev tega časa, saj je lastnik te psarne znameniti marker Stefan Schaub. Conner je neposredni potomec Orle von der Schiffslache, temeljne vzrejne psice za psarno “Staatsmacht” in pa znamenitega psa Falk von den Wölfen (pomemben tekmovalni pes znanega vodnika Thomasa Lappa). Falk je imel uspešno tekmovalno kariero s skupno kar tremi kvalificiranji na nemški Bundessiegerprüfung (BSP), vendar je še pomembnejšo vlogo zavzemal v vzreji, saj ima preko 1000 neposrednih potomcev. Velik odstotek teh mladičev je bilo nadvse uspešnih v tekmovalnih vodah, prav tako ne mine noben BSP, ko ne bi več tekmovalnih psov imelo v rodovniku prav Falka. Thomas Lapp je izmed vseh Falkovih mladičev za svojega naslednjega tekmovalnega psa izbral prav Connerja, očeta naše Djenne. Conner je velik pes, močne konstitucije, odličnega zdravja in zavidljivih uspehov na tekmovanjih. Conner še vedno živi v svojem 12. letu starosti (zapisano leta 2015).

Blanka vom Patscherkofel je temeljna vzrejna psica psarne “von der Hagenmühle”. Kot neposredna potomka slavnega psa Olex de Valsory je bila v preteklosti deležna veliko pozornosti svetovne nemško-ovčarske srenje. Blanka je v svojem življenju skotila 27 mladičkov in neverjetno veliko njih je bilo uspešnih – tako na tekmovanjih, kot tudi plemenjakov, med drugimi je tudi znameniti Bosco von der Hagenmühle! Blanka in njeni potomci so pomembno vplivali na delovno linijo nemškega ovčarja, kar potrjuje tudi dejstvo, da so bili na svetovnem prvenstvu nemških ovčarjev WUSV 2014 kar štirje psi njeni neposredni ali posredni potomci. Vendar pa je ob vsem tem najpomebnejše zdravje njenih potomcev! Od vseh slikanih mladičev (skupno slikanih je bilo kar 22!) ni imel niti en neposredni potomec kolčne ali komolčne displazije – vsi so ustrezali visokim standardom nemške vzreje! In naša Djenna je zadnja neposredna potomka velike Blanke vom Patscherkofel! Lahko si predstavljate, kako zelo ponosen sem, da sem lahko v svojo psarno pripeljal psico takšnega kova!

Djenna je sedaj v Nemčiji!
Djenna je odšla nazaj v Nemčijo in pri nas več ne bo imela mladičev. Nasledila jo je mlada Paycka von der Hagenmuhle, ki prihaja iz zelo podobnih krvnih linij kot Djenna. Več o Paycki lahko preberete TUKAJ.

Galerija slik

« 1 of 2 »