Blanka vom Patscherkofel

amFoto

Blanka vom Patscherkofel

*27.04.2002 – †23.03.2011

Temeljna vzrejna psica za psarno Hagenmühle in inspiracija vzreje psarne Drachenkehle.

Danes mineva 5 let odkar je Blanka odšla preko mavrice. Zato naj na tem mestu napišem nekaj besed njej v čast.

Blanka vom Patscherkofel je bila temeljna vzrejna psica psarne “von der Hagenmühle”. Kot neposredna potomka slavnega psa Olex de Valsory je bila v preteklosti deležna veliko pozornosti svetovne nemško-ovčarske srenje. Blanka in njeni potomci so pomembno vplivali na delovno linijo nemškega ovčarja, kar potrjuje tudi dejstvo, da so bili na svetovnem prvenstvu nemških ovčarjev WUSV 2014 kar štirje psi njeni neposredni ali posredni potomci. Vendar pa je ob vsem tem najpomebnejše zdravje njenih potomcev! Od vseh slikanih mladičev (skupno slikanih je bilo kar 22!) ni imel niti en neposredni potomec kolčne ali komolčne displazije – vsi so ustrezali visokim standardom nemške vzreje!

Sylvia Neuhold Blanko opisuje kot vedno živahno psico, ki je pogosto pokazala svojo gladiatorsko plat. Bila je izjemnega značaja in neprekosljivih kvalitet: neustrašna v vseh, najsibo še tako zahtevnih situacijah, odlična in zelo zaščitniška mama. Na nevarnosti je vedno reagirala z nesluteno hitrostjo in odločnostjo – a do svoje družine neizmerno nežna.

V svojem življenju je skotila 27 mladičkov in neverjetno veliko njih je zelo uspešnih – tako na tekmovanjih, kot tudi plemenjakov, med drugimi je tudi znameniti Bosco von der Hagenmühle. Blanka je bila nedvomno izjemna psica. O tem ni nobenega dvoma. Za seboj je pustila močan pečat, tako v srcu svoje družine, kot tudi v obliki svojih Blanka-tipičnih potomcev.

Hči iz Blankinega zadnjega legla Djenna von der Hagenmühle domuje pri nas. O njej lahko več preberete tukaj.


Galerija slik